Sophie’s Universe

Sophie’s Universe För ett tag sedan ramlade jag över Sophie’s Universe CAL 2015  på Reverly och fastnade direkt för denna unika och vackra pläd.  Sophie’s Universe består av 20 mönsterdelar och i skrivandes stund finns totalt 17 mönsterdelar ute (nya släpps varje vecka). Till en början är Sophie rund, men avslutas fyrkantig. Mönstret är skapat av Dedri Uys som driver bloggen Look at What I made (hon är nog lite genialisk). Pläden Sophie är speciell eftersom inget varv är det andra likt! Mönstret är välskrivet med tydliga foton och är lätt att följa. Det finns även filmer som tydligt visar och förklarar steg för steg. Det gör att till och med jag (som oftast virkar enklare mönster) borde kunna fixa det här!

Här finns mönstret och filmerna!

Efter att ha sett otaliga vackra bilder på Instagram, Pinterest och i bloggvärlden kunde jag inte längre motstå och igår började jag virka min alldeles egna Sophies Universe. Jag var osäker på vilket garn jag skulle använda och bestämde mig snart för att inte inhandla något nytt, utan använda från stashen. Efter lite rivande och letande fanns tre kandidater. Jag började med Elise från Järbo garn, men tyckte att det saknades stadga. Testade istället Muskat från Drops, men det tyckte jag blev för knöligt. Kvar fanns bara mina nystan med Tilda från Svarta fåret. Jag såg till min förtjusning att Kungen och Majkis virkar en jättevacker Sophie med just Tilda. Så, Tilda fick det bli! Inte alls de färgkombinationer jag fritt skulle välja, men man tager vad man haver….Undrar just hur många nystan det kommer gå åt?

Jag har inte kommit så långt. Endast påbörjat mönsterdel 2 och hittills är det så skoj! Utmaningen när varje varv är unikt gör att den fasade tristessen hålls i schack. Jag kommer såklart blogga mer om min Sophie!

7 tankar om “Sophie’s Universe

  1. Ping: Sophies Universe – Del 3 | Pysselhyss

  2. Ping: Sophies Universe – Del 4 | Pysselhyss

  3. Ping: Sophies Universe – Del 6 | Pysselhyss

  4. Ping: Virkad råtta – Lalylala Rada Rat | Pysselhyss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s