South Bay Shawl – Lornas Lace

South Bay Shawl Bättre sent än aldrig brukar man säga. Det här är nog ett gränsfall. Jag har virkat en South Bay sjal som ska ges bort i julklapp och den blev klar igår (alltså till julen 2014!).

Sjalen är virkad i Lornas Lace Sportmate i färgen Skyway. Garnet är vackert och en fröjd att virka i. Garnet tog slut olägligt två gånger i virkningen och nytt fick beställas från Garnkorgen. Det gick åt drygt två 100 grams nystan.

South Bay shawl

Mönstret var enkelt och precis som Elise sjal var det efter några varv endast två olika varvrepetitioner. Perfekt att virka på framför tv: n med andra ord. Medan Elise sjal består av stolpgrupper om fem stolpar har South Bay sjalen stolpgrupper om sju. Ibland blev jag kräkless på alla stolpar, men i övrigt var det ett angenämt virkprojekt och jag kommer förmodligen återvända till mönstret.  Mönstret finns gratis på Lionbrand, men man måste vara inloggad för att komma åt det. Jag följde detta mönster från bloggen ”A Creative Being” när jag gjorde kanten och det blev fint tycker jag.

South Bay Shawl

 

3 tankar om “South Bay Shawl – Lornas Lace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s