Minialbum Pixie Glen

Jag har gjort ännu ett 6″ x 6″ minialbum. Detta har ett annat upplägg än mitt Halloween minialbum och jag måste säga att jag gillar sidstrukturen på detta album mer.

Framsidan, ryggen och baksidan är tillverkat i chipboard och albumets sidor är byggda av cardstock. På minialbumets rygg har jag använt tyg för extra hållbarhet och pappret på utsidan är lackat av samma anledning. Bindningen är gjord med hidden hinge metoden och förstärkt med Tyvek. Mönsterpappret kommer från Prima Marketing och heter Pixie Glen. Jag använde ett 6″ x 6″ block till hela albumet. Albumet har 6 sidor, varav en är tvådelad. Varje sida har en ficka med en stor fotomatta och albumet har flera flikar och tags. Jag har dekorerat med blommor och halvpärlor i olika storlekar, men ville inte ha för mycket dekorationer eftersom tanken är att det ska vara funktionellt och få plats så många foton som möjligt.

Jag fick inspiration till minialbumet från My Sisters Scrapper och hennes olika vidoes på Pocket Page Mini Album. Jag gillar verkligen hennes videos!

Minialbum Pixie GlenminialbumminialbumMinialbumMinialbumminialbum

 

I’ve made a new 6 x 6″ mini album. This is a bit different than my Halloween mini album and I must say I like the page structure on this album more. The front, back and the spine is made of chipboard and the pages are made ​​of cardstock. On the spine I used fabric for extra  durability. The binding is done with hidden hinge method and reinforced with Tyvek. The design paper is from Prima Marketing and the collection Pixie Glen. I used one 6 ”x 6” paper pad for the whole album. The album has six pages, one is a double page. Each side has a pocket with a large photo mat and the album has several flips and tags. I have decorated with flowers and half pearls in different sizes, but did not want to have too much decoration because the idea is that it should be functional and store as many photos as possible.

I got the inspiration for this mini album from My Sisters Scrapper and her various vidoes on Pocket Page Mini Album Her videos are great!

7 tankar om “Minialbum Pixie Glen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s