Waterfall Folio

Jag har tidigare gjort olika sorters minialbum, men sökte nu en enklare variant. En som inte tog alltför många bilder och som lämpade sig för lite mindre foton. Jag hittade till slut en perfekt folio hos My Sisters Scrapper. Jag utgick från hennes tutorial (som är super!), men gjorde lite små ändringar. Bland annat la jag till en extra flärp i vattenfallet och på pärmen som är av chipboard använde jag cardstock som jag sedan klädde med mönsterpapper för att få folion lite mer tålig. Min folio rymmer 17 foton i lite mindre storlek. Perfekt för Instagram bilder! På vänstersidan finns en stor ficka. Jag gjorde tre ganska små tagar att stoppa där, men vill man får det även plats lite större fotomattor. Det här var ett roligt projekt och jag kommer definitivt att göra fler!

Mönsterpappret kommer från Inkido. Jag fyndade nämligen på deras stora rea härom dagen -125 stycken mönsterpapper för 100 kronor. Även dekorationerna och stämpeln som syns på utsidan kommer från Inkido och inhandlades på rean. Jag har också använt Distress Ink, Vintage Photo och på pärmen har jag lackat lite lätt för att göra den blank och mer hållbar.

bild-22  bild-29 bild-23 kopia

bild-26 bild-27 bild-23

I have previously done various kinds of mini albums, but was now looking for a simpler version. One that did not take too many pictures and were suitable for smaller photos. I finally found a perfect folio on My Sisters Scrapper. I started from her tutorial (which is super!), But made a few small changes. Among other things, I made the waterfall bigger and on the cover of chipboard, I used cardstock, which I then covered with patterned paper to make the portfolio a bit more durable. My folio holds 17 photos in a smaller size. Perfect for Instagram photos! On the left side there is a large pocket. I did three fairly small tags to put there, but there is enough room for larger photo mats. This was a fun project and I will definitely be making more! Pattern paper, decorations and the stamp is from Inkido. Everything is inked with Distress Ink, vintage Photo.

6 tankar om “Waterfall Folio

  1. Ping: Foto folio – Flipped Out | Pysselhyss

  2. Ping: Waterfall fotofolio | Pysselhyss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s